OBS DENNA SIDA ÄR UNDER KONSTRUKTION

Sidan utvecklas löpande och all info som fanns på den gamla sidan kommer publiceras här, men det tar tid. För närvarande är de två sidorna Specifikationer och Motorspecifikationer klara. Just nu pågår arbetet med sidan om Lucas rf4 och gj4. Alltefter att arbetet pågår kommer flera sidor tillbaka men det är mycket jobb kvar.

Du hittar de "nygamla" sidorna från förra hemsidan via menyn här ovanför. Klicka på den lilla fyrkantiga ikonen med tre streck här ovanför till höger så visas en meny för de nya sidorna.
Välkommen tillbaka
Välkommen till Fordson Major E27N

Fordson Major E27N "Höglund"

Denna hemsida är tillägnad Fordson Major E27N även kallad "Höglund" Här hittar du sprängskisser, bilder, manualer, beskrivningar och mekartips baserat på Fordson Major E27N "Höglunds" uppbyggnad.

Fordson Major var kanske inte så särskilt bra traktor, den var gammalmodig redan som ny men den kom i rätt tid och i särklass billigaste traktorn för sin storleksklass. I vår tid finns många kvar och många av dessa rullar fortfarande, och de som inte gör det kan kanske med tur, tålamod och tips från denna hemsida börja rulla för egen maskin igen.

För att navigera på hemsidan...

För att navigera på hemsidan så hittar du alla de gamla tekniska sidorna som nu löpande kommer uppdaterats, så klickar man på menyikonen LÄNGST UPP TILL HÖGER I MENYN och liknar ovanstående ikon

Ladda ned manualer, handböcker och dokumentation

Här finns ägarmanualer till Fordson Major E27N, både svenska och engelska. Du hittar även manual till Perkins P6 och Lucas magnet. Framöver kommer även reservdelslista och verkstadshandboken.
Välkommen till nya Fordson Major "Höglund" sidan, en hemsida tillägnad Fordson Major E27N. Nuvarande sida är den tredje generationen och är helt ny. Informationen kommer däremot hämtas över i princip direkt över från den gamla hemsida med "kopiera/klistra" in metoden så långt det är möjligt, viss redigering kommer dock ske.

Flera nyheter finns i den nya hemsidan, hela hemsidan är numera krypterad, man kan se det i länkfönstret att det numera alltid står HTTPS, det är alltså en "S" sist i HTTP protokollet, i de flesta webbläsare visas även en lite ikon i form av ett hänglås i länkfönstret som visar att sidan som visas är krypterad.

Detta är tänkt att ge en extra säkerhet för att inte orsaka att besökare till hemsidan utsätts för tråkigheter som virus, trojaner och annat otäckt som numera finns på internet. En annan nyhet är att sidan numera skapas genom så kallad CMS (Content Management System). Sidan blir dessutom responsiv, vilket betyder att hemsidan anpassar sig till skärmen och om du använder dator, surfplatta eller smartphone. Sidan är dock skapad i första hand för vanlig datorskärm än så länge.

Nya fordsonsidan är responsitiv

Responsitiv sida betyder att hemsidan anpassar sig till det medie som besöker hemsidan - Wikipedia -

CMS tekniken

Den nya Fordsonsidan är kodad genom CMS

HTTPS

Nya fordsonsidan är helt igenom nu skyddad via SSL/TLS och använder HTTPS-protokoll

Fordsonsidan bedrivs ideelt.

Fordsonsidan bedrivs helt ideellt, allt som finns här är helt gratis för dig som besökare till hemsidan.
All ny mjukvara och de program som krävts för nya Fordsonsidan är helt fri. (förutom några hundralappar per år för själva serverabonnemanget förstås)

Convertera mått

På gamla hemsidan fanns convert.exe ett gammalt program för att räkna ut olika måttenheter. Programmet är litet och enkelt och utvecklades på Windows 95 tiden, men fungerar fortfarande i Win10 och jag har haft nytta av det i snart 20 år. Här kan du ladda hem programmet igen.
>>Convert.exe<<

Gästboken är kvar...

Gästbok kanske verkar lite ålderdomligt på en nydesignad webbsida, men här får gästboken från den tidigare sidan fortsätta ge möjlighet till uttrycka åsikter och tankar om Fordson Major traktorer.
>>TILL GÄSTBOKEN>>