Ordförande har ordet

Hej!

NÀr jag skriver det hÀr har det plötsligt blivit vÄr?! VÀrmen Àr hÀr och man njuter av att det börjar knoppas, vilket Àr sÀkra vÄrtecken. Men, April mÄnad Àr som vi vet lurig.. Àn kan det komma bakslag.

Kurserna har kommit igÄng, en del fulltecknade över grÀnsen tycktes det, men instruktörerna prioriterade om, och allt blev till det bÀsta!!!

klubben bjöd in Memea Mohlin, som Ă€r hundpsykolog, hundĂ€garcoach och PT hon kom till klubben och vidareutbildade vĂ„ra instruktörer under en dag vilket var mycket uppskattat.

I vĂ„r har ÅHK kurser i Vardagslydnad/Grundkurs, Valpkurs, Agility, Rallylydnad och ViltspĂ„r.

Dagaktiviteten fortgÄr pÄ fredagar samt Hund I Hand varannan söndag.

GĂ„ gĂ€rna in pĂ„ ÅHK:s hemsida och lĂ€s vidare.

Jag önskar er alla en hÀrlig vÄr/sommar med era fyrfotade vÀnner.

Mvh Kaj Bergström

INDEX
Ny styrelse
Planering
ÅHK söker blivande instruktörer
KM 2019
FrÄn sektionerna
Hemsida och mail
Ny styrelse 2019
En liten presentation av styrelsen Åtvidabergs Hundklubb 2019
 

Kaj Bergström
Ordförande

 

Jag heter Kaj Bergström och Ă€r from Ă„rsmötet feb. 2019 ordförande i ÅHK. Jag har varit medlem sen sommaren -91 dĂ„ jag och min familj flyttade frĂ„n NorrfjĂ€rden/PiteĂ„ till Åtvidaberg, med i bagaget var fru, tvĂ„ tonĂ„ringar och tvĂ„ hundar, en SchĂ€fer, Arro och en Cavalier King Charles Spaniel Benjamin, det var dem som gjorde att vi sökte oss till hundklubben i första hand. Idag finns tre SchĂ€fertikar i vĂ„rt hem, Paxa, Hera och Raija. SĂ„ hĂ€r saknas inte sysselsĂ€ttning


Har varit med i styrelsen 1991-2014 dÄ som vice ordförande. Samt Stugfogde och kursledare i personspÄr!

Hoppas vi se pÄ klubben!Cecilia SĂ€rud
Vise ordförande
Hej! Cicci hĂ€r. Jag har nu posten som vice ordförande hĂ€r pĂ„ klubben. Jag har ett aktivt hundliv med tvĂ„ irlĂ€ndska settertikar och en Cocker Spaniel. Vi Ă€gnar oss Ă„t olika aktiviteter som bland annat rallylydnad, viltspĂ„r och utstĂ€llning. Jag Ă€r uppfödare av bĂ„da dessa raser. Nu sitter jag som ansvarig i utstĂ€llningssektionen hĂ€r pĂ„ klubben. Det bĂ€sta med Åhk Ă€r den hĂ€rliga gemenskapen och att alla Ă€r vĂ€lkomna oavsett kunskapsnivĂ„ och erfarenhet. Jag hĂ„ller i vĂ„r grundkurs och det Ă€r fantastiskt roligt att fĂ„ följa dessa hundar med familj och se deras utveckling under de Ă„tta veckor som kursen hĂ„ller pĂ„. Jag hoppas vi ses pĂ„ kurs!


Malin Persson
Kassör
och ledamot
Jag heter Malin Persson, bor med familjen och min nuvarande hund som Ă€r en bordercollie i BjörsĂ€ter. Men har tidigare Ă€ven haft bĂ„de tollare och flat, som jag trĂ€nat bĂ„de agility, rally och lydnad med. Jag har varit medlem i ÅHK i snart 20 Ă„r, och aktiv i styrelsen och ansvarig i agilitysektionen sedan 2013. Agilityn ligger mig varmt om hjĂ€rtat, men kan tyvĂ€rr inte trĂ€na med min nuvarande hund. Jag Ă€r med i Kurs-och Instruktörssektionen, dĂ€r jag frĂ€mst ansvarar för kursanmĂ€lningar och information till deltagare. Jag Ă€r en av instruktörerna pĂ„ vĂ„rens grundkurs, och det Ă€r jĂ€ttekul att se hur deltagarna utvecklas frĂ„n vecka till vecka.
 


Linnéa Nilsson
Sekreterare
och ledamot
Jag heter LinnĂ©a Nilsson och sitter som sekreterare i styrelsen för Åtvidabergs hundklubb. 
Jag Ă€r Ă€gare till tre smĂ„ fyrbenta vĂ€nner, tvĂ„ hundar av rasen pumi och en drever. Jag Ă€gnar mig mest Ă„t agility dĂ€r jag har tĂ€vlat mĂ„nga Ă„r med min ena pumi och hĂ„ller pĂ„ och trĂ€nar min unga pumi för start i agility.  Har Ă€ven testat pĂ„ lite spĂ„r och rallylydnad. 
Vad jag tycker Ă€r viktigt pĂ„ Åtvidabergs hundklubb Ă€r att alla ska kĂ€nna sig vĂ€lkomna till oss att trĂ€na hund. Jag tycker ocksĂ„ det Ă€r viktigt att vi har en god kamratskap och hjĂ€lper varandra med tips och rĂ„d för att vi ska lyckas i vĂ„r trĂ€ning med hundarna


Birgit Haglund
Ledamot
Hej! Birgit Haglund heter jag och jag har varit pĂ„ klubben sedan 1997. Har idag 4 hundar hemma. TvĂ„ schĂ€frar,  en irlĂ€ndsk röd setter och en storpudel.  Jag Ă€r ansvarig för all klubbens servering  och jag hĂ„ller Ă€ven kurser som tex valpkurs,  viltspĂ„r och Ă€ven vĂ„r dagaktivitet pĂ„ fredagar. Ett liv med hundar fĂ„r mig att vara aktiv och hĂ„lla igĂ„ng. Vad vore livet utan hundarna! DĂ€rför Ă€r vĂ„r klubb den allra bĂ€sta för hĂ€r Ă€r alla vĂ€lkomna, gammal som ung.


Emelie Gustavsson
Ledamot
Mitt namn Ă€r Emelie Gustavsson och jag Ă€r ny ledamot i styrelsen för Åtvidabergs hundklubb. Jag och min 2-Ă„riga tollare Eddi spenderar en hel del tid pĂ„ klubben dĂ€r vi trĂ€nar lite allt möjligt men frĂ€mst agility, jaktapportering & rallylydnad. Jag Ă€r Ă€ven i dagslĂ€get instruktör för grundkursen vilket Ă€r superkul! Brukar Ă€ven hjĂ€lpa till med arbetet inför utstĂ€llningar vi har pĂ„ klubben. Jag vill & hoppas att alla kĂ€nner sig vĂ€lkomna pĂ„ Åtvidabergs hundklubb, vare sig man trĂ€nar för att tĂ€vla eller bara för att göra nĂ„got roligt tillsammans med sin hund! 


Jonas Arvidsson
Ledamot
Jag heter Jonas Arvidsson och blev medlem 2013 dĂ„ jag övertog arbetet med ÅHK:s hemsida. Jag har en sheltie och tvĂ„ dvĂ€rgtaxar som hĂ„ller igĂ„ng rĂ€tt bra. 2016 blev jag invald som ledamot i styrelsen med fortsatt ansvar för hemsida och teknisk utrustning som exempelvis datorer och projektorer med tillbehör. En av mina uppgifter Ă€r att se till att nyhetsbrevet Byrackan fĂ€rdigstĂ€lls och skickas ut. Om tiden tillĂ„ter sĂ„ Ă€r jag funktionĂ€r för enklare sysslor och fotograferar klubbens aktiviteter för hemsidan de gĂ„nger jag finns pĂ„ plats.

Utöver styrelsens ledamöter har vi 2 suppleanter, Camilla Ottinger-Frick och Rikard SkedebÀck som hjÀlper till i styrelsearbetet.
Planering i nÀrtid
KLUBBSTUGA
Vi har funderingar pÄ hur köket kan planeras bÀttre, vi har pratat lite fram och tillbaka hur vi kan göra.
Vi ska försöka fÄ till vattnet sÄ vi Äter fÄr fungerande vattenutkast pÄ utsidan.

VATTEN
Vattensystemet har fÄtt en översyn och fungerar felfritt. Vi har haft lÀckor möjligen orsakade av frost och gamla slangskarvar som orsakat lÀckor, vi har Àven konstaterat att bottenventilen inte fungerarde som den skulle dÄ den blivit gammal och saknar filter. Nu har alla slangskarvar bytts ut och tÀtats, botternventilen Àr utbytt samt ny bottensil och nu verkar allt fungera felfritt igen. Vattenutkastet i vÀggen fungerar nu ocksÄ.

VÄGEN TILL KLUBBOMRÅDET
VÀgen till klubbomrÄdet har varit dÄlig, den Àr nu ÄtgÀrdad temporÀrt men framöver kommer en vÀghyvel att ÄtgÀrda vÀgen ordentligt, i samband med detta kommer vÀgen Àven fÄ ny belÀggning.

I övrigt Àr stugan nu i ganska dÄligt skick och förr eller senare mÄste vi ta stÀllning till om vi ska ÄtgÀrda samt i sÄ fall hur. Sannolikt innebÀr detta Àven en hyreshöjning, Àven om vi sjÀlva bekostar allt men vi Àr vÀl medvetna om problemet.

TRÄDFÄLLNING OCH RÖJNING
Baroniet har nu fÀllt de trÀd som visade tecken pÄ rasrisk pÄ hundklubbens omrÄde, bortforsling av det som Àr kvar kommer ske i nÀrtid.

VERKTYG, MASKINER OCH UTRUSTNING
Vi planerar att komplettera med nödvÀndiga verktyg för att utföra enklare arbeten sjÀlva. Det finns verktyg och utrustning som Àr trasigt eller rent skrÀp. Detta mÄste bort och ersÀttas med nytt som fungerar. Vi planerar ocksÄ köpa maskiner för att kunna underhÄlla klubbens omrÄde ordentligt. Styrelsen beslutade att köpa in trimmer/röjsÄg och kolla över om vi kan hitta en bra skruvdragare/borrmaskin av god kvalitet till bra pris.

OMRÅDE OCH PLANER, RÖJNING OCH GRÄSKLIPPNING
Klubben kommer ta hjÀlp av AME att klippa grÀset och fylla pÄ vatten i vattentanken. Styrelsen tog beslut pÄ inköp av ett nytt lock till vattentanken. Vi kommer Àven ha en egen röjsÄg/trimmer att röja upp lite med med vid behov.

FLAGGSTÅNG
FlaggstÄngen har fÄtt en vÀlbehövlig översyn med ny flagglina och en annan vimpel som följer de föreskrifter som finns för anvÀndande av flaggstÄng.

BIBLIOTEKET PÅ KLUBBEN
Vi kommer ta en koll pÄ klubbens bibliotek ska stÀdas och se vad som ska sparas och inte sparas samt hur vi gör detta pÄ bÀsta vis.

DATORER
Vi planerar att köpa in en dator till dÄ det finns behov av detta. Flera anvÀnder idag privat dator för klubbens rÀkning men allt arbete för klubben bör göras pÄ klubbens egna utrustning.

PLANER
Vi kommer att köpa in 10 stycken vita plaststolpar. Styrelsen tog beslut pÄ att köpa in dessa stolpar för max 500 kronor till instruktörerna dÄ de behövs som markörer för kurser.

LYSE
Av nÄgon anledning Àr det fel lampa i en av stolparna för belysningen pÄ agilityplanen. Det ska vara gul-orange ljus som Àr bÀttre för aktiviteten dÀr dÄ det Àr snÀllare mot ögonen, nu sitter en vit lampa som Àr störande, dessutom mÄste en lyckta i armaturen riktas om.
I övrigt har lampor och armatur fixats och reparerats. 
2 st lampor vid appelplan har fÄtt nya lampr, lysrör vid stugan ÀrocksÄ med i listan för ÄtgÀrder för belysning.

NATTORIENTERING PÅ KLUBBENS OMRÅDE
Vi kommer upplÄta vÄr mark och klubbhus till nattorientering den 30:e augusti.
INSTRUKTÖRER FÖR ÅHK
Åtvidsabergs Hundklubb söker fortfarande med ljus och lyckta etfer de medlemmar som kan tĂ€nka sig bli intruktörer för vĂ„r kursverksamhet. Ă…HK:s instruktörssektion har i uppdrag att utbilda, vidareutbilda och ta fram instruktörer till klubbens anordnade kurser, samt planera kortkurser som inte ingĂ„r i ÅHK:s terminskursutbud. ÅHK behöver stĂ€ndigt nya ambitiösa instruktörer, har du funderingar eller vill börja utbilda dig kontakt oss för vidare info.
KM 2019
KM 2019 Àr planerat till lördagen den 17:e augusti. Vi kommer ha de vanliga aktivitetrna samt bjuda pÄ mat efterÄt. Mer info kommer framöver pÄ hemsidan samt via nyhetsbrev.
FrÄn sektionerna
UTSTÄLLNINGSSEKTIONEN:
Den 4 maj Àr det inofficiell utstÀllning pÄ klubben. Kom gÀrna och titta pÄ alla hundarna, serveringen Àr öppen under hela utstÀllningen.

AGILITYSEKTIONEN:
Den torra vintern gjorde att vi redan 7/4 kunde flytta alla hinder till grÀsplanen. Vi vet frÄn tidigare Är att vÄr grÀsplan klarar regn bra, sÄ det gör inget om det blir en blöt vÄr. Det viktiga Àr att inte lÄta hinder stÄ pÄ samma stÀlle hela tiden. GrÀset blir snabbt gult och dör under tunnlar och sÀckar.

GrÀsklippning. PreliminÀrt kommer vi att börja klippa grÀset onsdag vecka 19 (8 maj). Och dÄ behöver vi hjÀlp frÄn alla som trÀnar agility att pÄ tisdagar em/kvÀll plocka undan alla hinder. Schema kommer att skickas ut till alla som vi vet trÀnar agility.

RALLYLYDNADSSEKTIONEN:
Den 29-30 juni Àr det tÀvling med alla klasser pÄ klubben. Det behövs flera funktionÀrer som hjÀlper till. Hör av dig till sektionen eller till atvidabergshundklubb@gmail.com om du kan hjÀlpa till.

KURS- OCH INSTRUKTÖR SEKTIONEN:
Alla vĂ„rens kurser Ă€r igĂ„ng och blev snabbt fyllda nĂ€r vi öppnade anmĂ€lan. Grundkursen fick till och med sĂ„ mĂ„nga deltagare att vi fick ta in fler instruktörer. Det Ă€r kul att sĂ„ mĂ„nga vill gĂ„ kurs pĂ„ ÅHK. 

Vi planerar för en Apporteringskurs lÀngre fram i vÄr, mer info och inbjudan kommer inom kort.

Vill du bli instruktör? Vi behöver alltid fler som vill hÄlla kurs. Hör av dig till sektionen, det finns alltid plats för fler instruktörer. Har du inte gÄtt instruktörsutbildning kan du alltid vara med som hjÀlpinstruktör.
VÅR HEMSIDA OCH MAIL
Vi har bytt ut hemsidan till helt nytt utseende, i samband med detta har vi bytt till annat serverhotell hos Hundpoolen. Genom bytet fÄr vi nu en sida som Àr betydligt enklare att navigera pÄ, en annan stor fördel Àr att vi alla i styrelsen nu klarar att skriva och lÀgga ut information pÄ hemsidan dÄ hemsidan inte lÀngre krÀver kunskaper i kodning.